OFERTE SPECIALE CONTUL MEU CONTACT

Curs Colantare Auto

08/25/2020
de catre

CURS DE COLANTARE PROFESIONALĂ ACREDITAT - TeckWrap

Suntem bucuroşi să vă anunţăm că TeckWrap România a dat startul Cursurilor de colantare profesională. După prima ediție - feedback excelent motiv pentru care am pus la cale noi cursuri!

 • Ești harnic și ambițios?
 • Îți dorești să înveţi de la cei mai buni în domeniul Colantărilor auto?
 • Vrei să învesteşti în dezvoltarea ta?
 • Vrei să ştii secretele/trucurile colantărilor?
 • Dacă doreşti să-ţi urmezi pasiunea pentru colantare şi să te perfecţionezi, aceasta este şansa ta să înveţi de la cei mai buni!

  L-am invitat pe George Lawrence, profesorul oficial al TeckWrap Europa să te înveţe tot ce ştie!

  Vei învăţa diferite concepte şi tehnici de colantare, într-un mediu profesional şi pregătit corespunzător pentru o experienţă ideală. Vei avea parte de un curs "hands-on" care te va ajuta să devii profesionist în domeniul colantărilor auto.

  Durata: 3 zile
  Data: 29 Martie
  Locatie: Baia mare ,Str. Nisiparilor, Nr. 33A, JUDEŢUL MARAMUREŞ

  Investește în viitor ✅

  Ce vei invata: Colantare integrala maşină, chrome + interior maşină - grad de dificultate ridicat + acreditare persoană + acreditare atelier

  Pregătește-te alături de cei mai buni!

  Rezervă-ți locul: 0758 804 804 - Mihai

  Sau la adresa de email: vanzari@redwrap.ro

  Spalarea Autovehiculelor Colantate

  06/25/2020
  de catre

  Cu excepția cazului în care nu vă pasă de colantul dvs., ați dori întotdeauna să îl păstrați curat și să-l faceti sa arate bine. Este esențial să vă spălați mașina colantata în mod regulat; acest lucru nu numai că va ajuta colantul să arate bine, ci va prelungi și durata de viata a colantului.

  In cazul in care calatoriti des în locuri cu o altitudine ridicată sau în zone urbane sau industriale congestionate, trebuie să acordați și mai multă atenție acestui lucru! Pe măsură ce daunele UV și smogul sau poluanții cresc în aceste zone, durabilitatea foliei va fi scurtată dacă nu este bine îngrijita.

  Deci, cum putem spăla o mașină colantata în mod corespunzător? Există mai multe modalități cu siguranță. Dar înainte de a încerca oricare dintre ele, trebuie să vă asigurați că ați omis urmatoarele:


  Spalarea Automata

  Nu este cea mai bună modalitate de curățare a mașinilor colantate, dar poate fi acceptată atunci când nu există o altă cale. Cu toate acestea, spălarea automată oferita de perii va fi un dezastru, deoarece peria ar putea agata cu usurinta marginea foliei, lăsând unele semne semnificative sau chiar provocând zgârieturi si dezlipirea colantului.

  Acestea sunt metodele prin care puteti spala masina in siguranta:

  Spalare de mana - obiceiul de modă veche este întotdeauna cel mai bun în acest caz: Pre-clătiți autovehiculul înainte de a face ceva. Acest lucru este pentru a evita zgârieturile la suprafață.

  Utilizați un burete impreuna cu sapun si apa. Este recomandat să o faceți din partea de sus a autovehiculului până în partea de jos.

  Nu frecați dacă nu este necesar deoarece se va produce abraziune. După spălare, clătiți colantul cu apă curată.

  Lăsați folia să se usuce natural. Dacă nu puteți aștepta, folositi o racleta de silicon, îndepărtați apa, apoi folosiți o laveta din microfibră sau o laveta moale ce nu zgarie.


  Sfaturi

  Aveți grijă când curățați marginile pentru a evita dezlipirea. Nu folosiți niciun detergent cu componente abrazive, solvenți puternici sau alcooli.

  Testați întotdeauna detergentul înainte de utilizare (într-un loc neconcordant al colantului).


  Curatarea Fără Apă

  Atunci când mașina ta nu este prea murdară, curatarea fără apă este o alegere excelentă. Exista produse conexe ce vor menține bine nivelul de luciu și performanța colantului dvs. Dar asigurați-vă că le testați înainte de a utiliza pe scară largă oricare dintre ele deoarece va fi un dezastru dacă produsul pe care îl folosiți conține ceară, spoturi lucioase vor apărea apoi peste tot pe colantul dvs.  Spălarea Automata

  Am menționat puțin mai sus despre aceasta: fără perii. Este acceptabil doar cu spray, deși cum spuneam, spălarea automată nu este cea mai bună alegere atunci când puteti spala de mana. La fel, lăsați colantul să se usuce natural când se face spălarea. Sau folositi o laveta din microfibra.


  Spalare Sub Presiune

  Aceasta ar trebui să fie ultima metodă cu care puteți veni atunci când nu există altele. Utilizarea unei pompe sub presiune poate duce la efecte negative pentru colant, inclusiv ridicarea marginilor și degradarea suprafetei.


  Trebuie să fii extrem de atent și respectând aceste recomandări, dar dacă totuși decizi să folosești această metodă:

  Presiunea apei trebuie să fie sub 1200 psi (8 bari sau 84 kg / cm2)

  Temperatura apei sub 80 de grade C

  Duza trebuie să fie la cel puțin 25 centimetri distanță de margini

  Instalarea Colantului

  06/23/2020
  de catre

  Este timpul pentru o schimbare, nu-i asa?

  Mașina ta a avut aceeași vopsea de când ai cumpărat-o, iar culoarea este uzata și nepotrivită. Sau poate ai făcut câteva modificări în ultimul an, dar ești pregătit pentru un aspect nou care să îți îmbunătățească experienta.

  Un colant vă oferă libertatea de a vă personaliza întregul autovehicul sau de a schimba piese specifice pentru a îmbunătăți aspectul general. De la camuflaj sau folii colorate până la mat sau crom, folia poate duce mașina la un cu totul alt nivel. În funcție de abilitatile colantatorului și de tipul de folie aplicat.


  Etapele de instalare a colantului

  În opoziție cu aplicarea colantului umed, metoda de aplicare a colantului uscat este tehnica cea mai rapidă și mai curată. Procesul uscat asigură aderența imediată între film și suprafața autovehiculului, deoarece creează o legătură inițială mai mare.

  Instalarea foliei cu tehnica uscată necesită adesea mai multă pricepere. Odată ce perfecționați metoda de aplicare umedă, veți avea o tranziție mai ușoară în utilizarea uscatului. Vă puteți perfecționa abilitățile cu fiecare variantă pentru a aplica vinil pe mașina dvs. sau chiar și pe autovehiculele altor persoane.

  Utilizarea metodei de colantare uscata depinde de abilitatea reală a colantatorului, spre deosebire de a va baza pe un fluid pentru a vă ajuta cu poziționarea. Procesul este mai dificil de manipulat, deoarece colantul se poate lipi de suprafața mașinii dvs. imediat după atingere, deci fiți precaut! Dacă considerati că trebuie să repoziționați părți ale foliei dvs., va trebui să ridicați colantul și să-l mutați.

  Metoda de aplicare uscată vă economisește timp și bani folosind o tehnică de racletare ferma. Metoda este de asemenea folosită pentru proiecte mari și necesită adesea două persoane pentru a finaliza colantarea.

  Deoarece colantatorii folosesc metoda uscată pentru secțiuni mai importante ale autovehiculelor, este mai probabil să întâlnească curbe și divoturi. Atunci când aveți de-a face cu suprafețe curbate, încălzirea filmului îi va permite să se conformeze formei autovehiculului, dar aveți grijă să nu supraîncălziți colantul.

  Indiferent de tipul de colant pe care îl aplicați autovehiculului dvs., metoda uscată este potrivită. Oamenii folosesc adesea metoda de instalare pentru colantari opace, dar indiferent dacă instalați un film de camuflaj, un negru mat sau un aluminiu periat, evitarea procesului umed poate fi cea mai bună solutie dacă abilitățile dvs. vor face fata.


  Avantajele metodei de instalare uscată

  Rezultatele pozitive ale utilizării metodei de instalare uscate sunt, de asemenea, motivul pentru care este cea mai populară dintre cele două tehnici. Avantajele aplicării uscate sunt următoarele:

  Este un proces mai simplu atunci când aplicați colantul pe suprafetele curbate.

 • Este o tehnică mai rapidă și mai curată.
 • Metoda uscată vă economisește timp și bani.
 • Folia aderă imediat la suprafața mașinii tale.

 • Etapele de instalare a colantului

  Dacă sunteți un instalator instruit sau aveți câteva aplicari de folie verificate, procesul poate fi la fel de natural ca oricând. Dar pentru cei care sunt la început, iată un scurt ghid despre cum să instalați folia folosind procesul de instalare uscat.

 • Curățați și uscați suprafața autovehiculului înainte de aplicare.
 • Asigurați-vă că temperatura reglementată este cuprinsă între 21-26 grade C și instalați colantul în interior, departe de lumina solara și într-un mediu curat, bine luminat.
 • Aliniați-vă folia cu zona desemnată.
 • Aplicati presiune fermă pentru a adera colantul la suprafață și suprapuneți folia cu aproximativ 50%.
 • Țineți racleta între un unghi de 50 și 70 de grade și poziționați colantul unde doriți.
 • Marcați punctele în care se aliniază folosind un creion sau o bandă de mascare.
 • Scoateți folia din "căptușeală" și poziționați-o folosind presiune ușoară.
 • Racletati folia prin miscari netede.
 • Pentru a elimina bulele de aer, puteți utiliza un instrument de eliberare a aerului.
 • După ce așteptați aproximativ 10 minute pentru ca aderența să-și construiască o legătură, puteți strânge marginile foliei.

 • Instrumente și condiții recomandate pentru instalarea colantului

  Indiferent dacă este prima dată când aplici folie pe autovehicul sau dacă ai câteva instalari sub centură, există câteva instrumente recomandate pentru a te ajuta pe parcurs, indiferent de metoda aleasă. Pe lângă lista de materiale, condițiile și mediile specifice sunt necesare pentru o instalare corectă. iată ce trebuie să știi ca sa aplici folia perfect.

  Instrumente recomandate:

  Alcool izopropilic

  Ruletă

  Manusi

  Laveta fără scame

  Creion de marcare

  Banda de mascare

  Cutter

  Racleta


  Cele mai bune condiții și mediu pentru instalare

  Aveți instrumentele si sunteti gata sa incepeti, dar... nu inca. Aplicarea filmului pe autovehiculul dvs. în condiții potrivite este imperativă. De exemplu, continuați procesul când temperatura este cuprinsă între 21-26 grade C. Dacă căldura este prea mică, riscul de rupere a foliei este mai mare. În temperaturi reci, filmul tău devine fragil.

  Pe de altă parte, dacă temperaturile sunt prea mari, adezivul din film va fi mai agresiv pe măsură ce încercați să îl aplicați pe o suprafață. Cu o lipire mai rapidă, este mai dificil să repoziționezi vinilul în zona perfectă.

  Deși poate doriți să lucrați afară dacă vremea este ideală, este esențial să aplicați filmul în interior și departe de lumina directă a soarelui. Nu numai că lucrul într-un garaj va ajuta la menținerea unei temperaturi constante, dar va reduce și colectarea prafului și a altor contaminanți de la depunerea pe suprafața mașinii dumneavoastră.

  Înainte și după ce utilizați colantul, păstrați-l departe de sursele de căldură, deoarece acestea vor activa proprietățile adezive. Nu ai vrea să-ți scoți filmul din cutie și să-l gasesti topit. Depozitarea acestuia într-o zonă cu umiditate scăzută și în poziție verticală va ajuta la menținerea proprietăților sale.

 • Aplicați colantul la temperaturi cuprinse între 21-26 grade C.
 • Aplicați în interior și departe de lumina solara.
 • Nu instalați în niveluri ridicate de umiditate.
 • A se păstra departe de căldură și în unghi vertical.
 • Colantul Auto

  06/16/2020
  de catre

  Daca ai avut în vedere o vopsea personalizata, s-ar putea sa fie timpul sa va gânditi mai bine la o colantare. Avem acces la o mare varietate de folii concepute de cei mai importanti producatori de colant auto din lume. Totul, de la negru mat standard, la satinuri, cromuri, camuflaje si multe altele.

  Ce este colantul auto?

  Colantul auto vine in diferiteforme si dimensiuni. Învelisurile încep ca foi mari de film de vinil cu suport de adeziv, concepute special pentru aplicarea pe autovehicule, puse la dispozitie într-o varietate de stiluri si finisaje. Unele folii reprezinta o schimbare completa a culorilor în finisajele mate, satinate sau lucioase, precum si aspectul crom, „fibra de carbon” si nu numai. Învelisurile autovehiculelor pot consta, de asemenea, din modele personalizate care contin imagini, fotografii, elemente grafice sau elemente de marca pentru a reprezenta o afacere sau un grup sau ca „accente” asupra caracteristicilor autovehiculului, precum ornamente, spoilere, plafoane, etc. Într-adevar, posibilitatile sunt nesfârsite; Progresele recente ale tehnologiei de productie de colant au creeat, de asemenea, colant cu texturi precum piele, aligator, piele de sarpe sau filme holografice si 3D!

  Cat costa colantul auto?

  Fiecare vehicul si aplicare sunt diferite, deci pretul depinde într-adevar de tipul proiectului de colantare a autovehiculului. O colantare completa include rame interioare si praguri - acest nivel de acoperire a autovehiculului este recomandat celor care doresc o schimbare completa a culorii si este evident cel mai costisitor. Învelisurile partiale fara rame si praguri sunt mai ieftine, dar în cele din urma nu vor avea aceelasi aspect ca aplicariile integrale.

  Cat timp va rezista colantul?

  Perioada de viata a colantului depinde de cât de bine este îngrijit filmul, de cât de mult stres suporta zi de zi, si de calitatea instalarii. Unele folii dureaza mai mult decât altele, iar cu cât sunt mai groase, cu atât pot suferi mai multe daune. Sunt autovehicule infoliate care petrec mult foarte timp pe drum, iar foliile instalate au supravietuit mai mult de 5 ani fara sa fie nevoie sa fie re-instalate sau sa se deterioreze.

  Se poate inlatura colantul?

  Da. Desi este un proces obisnuit de întreprins, oferim servicii de înlaturare a colantului, precum si instalare, si am fi bucurosi sa va asistam. Contactati-ne pentru mai multe informatii despre ce tip de folie doriti sa eliminati si va vom ajuta sa reveniti la vopseaua originala!

  Cum se ingrijeste colantul?

  Îngrijirea corecta a colantului începe cu elementele de baza. Mentinerea suprafetei autovehiculului curata este preocuparea principala, astfel încât spalarea frecventa a mâinilor pentru a elimina contaminantii suprafetei este necesara.

  Protejeaza colantul vopseaua?

  Majoritatea foliilor opace si texturate sunt subtiri si flexibile, astfel încât sa se poata întinde usor în timpul aplicarii. Din pacate, foliile mai subtiri sunt mai predispuse la esec si de obicei nu ofera prea multa protectie vopselei. Cu toate acestea, unele pelicule de colant sunt atât de groase încât pot adauga un strat de protectie. Folia obisnuita nu va avea o protectie prea mare impotriva pietrelor mari sau rezidurilor rutiere.

  Vopsea sau colant, care este optiunea mai ieftina?

  Exista avantaje si dezavantaje pentru colantarea sau vopsirea autovehiculului dvs. si, în mod normal, o vopsea de înalta calitate va costa la fel de mult daca nu chiar mai mult decât o folie de înalta calitate. O vopsea ieftina este rareori un lucru bun, iar pastrarea vopselei originale este un lucru pe care îl pretuim. Desi este mai ieftin sa efectuati o vopsire usoara pe autovehicul pentru o schimbare de culoare, acestuia ii va scadea valoarea si va face mai dificila vanzarea. Un colant poate fi îndepartat cu usurinta, nu prezinta riscul de incoerente care vin cu o vopsea ieftina si poate creste valoarea revânzarii potentialilor cumparatori daca intentioneaza sa pastreze autovehiculul infoliat.

  Ce se intampla daca colantul meu se deterioreaza?

  Exista câteva cursuri de actiuni pe care le putem întreprinde în functie de modul în care colantul dvs. este deteriorat, de unde s-a produs avaria si de cât de extinsa este. Cel mai rau scenariu, colantul trebuie înlaturat în întregime, dar mai mult ca sigur vom putea sa eliminam doar o sectiune a foliei si sa o înlocuim cu o noua piesa care a ramas din instalare. Aceste rezolvari variaza in functie de designul sau aspectul colantului dvs. si de unde zona in care este localizata deteriorarea.