OFERTE SPECIALE CONTUL MEU CONTACT

Instalarea Colantului

06/23/2020
de catre

Este timpul pentru o schimbare, nu-i asa?

Mașina ta a avut aceeași vopsea de când ai cumpărat-o, iar culoarea este uzata și nepotrivită. Sau poate ai făcut câteva modificări în ultimul an, dar ești pregătit pentru un aspect nou care să îți îmbunătățească experienta.

Un colant vă oferă libertatea de a vă personaliza întregul autovehicul sau de a schimba piese specifice pentru a îmbunătăți aspectul general. De la camuflaj sau folii colorate până la mat sau crom, folia poate duce mașina la un cu totul alt nivel. În funcție de abilitatile colantatorului și de tipul de folie aplicat.


Etapele de instalare a colantului

În opoziție cu aplicarea colantului umed, metoda de aplicare a colantului uscat este tehnica cea mai rapidă și mai curată. Procesul uscat asigură aderența imediată între film și suprafața autovehiculului, deoarece creează o legătură inițială mai mare.

Instalarea foliei cu tehnica uscată necesită adesea mai multă pricepere. Odată ce perfecționați metoda de aplicare umedă, veți avea o tranziție mai ușoară în utilizarea uscatului. Vă puteți perfecționa abilitățile cu fiecare variantă pentru a aplica vinil pe mașina dvs. sau chiar și pe autovehiculele altor persoane.

Utilizarea metodei de colantare uscata depinde de abilitatea reală a colantatorului, spre deosebire de a va baza pe un fluid pentru a vă ajuta cu poziționarea. Procesul este mai dificil de manipulat, deoarece colantul se poate lipi de suprafața mașinii dvs. imediat după atingere, deci fiți precaut! Dacă considerati că trebuie să repoziționați părți ale foliei dvs., va trebui să ridicați colantul și să-l mutați.

Metoda de aplicare uscată vă economisește timp și bani folosind o tehnică de racletare ferma. Metoda este de asemenea folosită pentru proiecte mari și necesită adesea două persoane pentru a finaliza colantarea.

Deoarece colantatorii folosesc metoda uscată pentru secțiuni mai importante ale autovehiculelor, este mai probabil să întâlnească curbe și divoturi. Atunci când aveți de-a face cu suprafețe curbate, încălzirea filmului îi va permite să se conformeze formei autovehiculului, dar aveți grijă să nu supraîncălziți colantul.

Indiferent de tipul de colant pe care îl aplicați autovehiculului dvs., metoda uscată este potrivită. Oamenii folosesc adesea metoda de instalare pentru colantari opace, dar indiferent dacă instalați un film de camuflaj, un negru mat sau un aluminiu periat, evitarea procesului umed poate fi cea mai bună solutie dacă abilitățile dvs. vor face fata.


Avantajele metodei de instalare uscată

Rezultatele pozitive ale utilizării metodei de instalare uscate sunt, de asemenea, motivul pentru care este cea mai populară dintre cele două tehnici. Avantajele aplicării uscate sunt următoarele:

Este un proces mai simplu atunci când aplicați colantul pe suprafetele curbate.

 • Este o tehnică mai rapidă și mai curată.
 • Metoda uscată vă economisește timp și bani.
 • Folia aderă imediat la suprafața mașinii tale.

 • Etapele de instalare a colantului

  Dacă sunteți un instalator instruit sau aveți câteva aplicari de folie verificate, procesul poate fi la fel de natural ca oricând. Dar pentru cei care sunt la început, iată un scurt ghid despre cum să instalați folia folosind procesul de instalare uscat.

 • Curățați și uscați suprafața autovehiculului înainte de aplicare.
 • Asigurați-vă că temperatura reglementată este cuprinsă între 21-26 grade C și instalați colantul în interior, departe de lumina solara și într-un mediu curat, bine luminat.
 • Aliniați-vă folia cu zona desemnată.
 • Aplicati presiune fermă pentru a adera colantul la suprafață și suprapuneți folia cu aproximativ 50%.
 • Țineți racleta între un unghi de 50 și 70 de grade și poziționați colantul unde doriți.
 • Marcați punctele în care se aliniază folosind un creion sau o bandă de mascare.
 • Scoateți folia din "căptușeală" și poziționați-o folosind presiune ușoară.
 • Racletati folia prin miscari netede.
 • Pentru a elimina bulele de aer, puteți utiliza un instrument de eliberare a aerului.
 • După ce așteptați aproximativ 10 minute pentru ca aderența să-și construiască o legătură, puteți strânge marginile foliei.

 • Instrumente și condiții recomandate pentru instalarea colantului

  Indiferent dacă este prima dată când aplici folie pe autovehicul sau dacă ai câteva instalari sub centură, există câteva instrumente recomandate pentru a te ajuta pe parcurs, indiferent de metoda aleasă. Pe lângă lista de materiale, condițiile și mediile specifice sunt necesare pentru o instalare corectă. iată ce trebuie să știi ca sa aplici folia perfect.

  Instrumente recomandate:

  Alcool izopropilic

  Ruletă

  Manusi

  Laveta fără scame

  Creion de marcare

  Banda de mascare

  Cutter

  Racleta


  Cele mai bune condiții și mediu pentru instalare

  Aveți instrumentele si sunteti gata sa incepeti, dar... nu inca. Aplicarea filmului pe autovehiculul dvs. în condiții potrivite este imperativă. De exemplu, continuați procesul când temperatura este cuprinsă între 21-26 grade C. Dacă căldura este prea mică, riscul de rupere a foliei este mai mare. În temperaturi reci, filmul tău devine fragil.

  Pe de altă parte, dacă temperaturile sunt prea mari, adezivul din film va fi mai agresiv pe măsură ce încercați să îl aplicați pe o suprafață. Cu o lipire mai rapidă, este mai dificil să repoziționezi vinilul în zona perfectă.

  Deși poate doriți să lucrați afară dacă vremea este ideală, este esențial să aplicați filmul în interior și departe de lumina directă a soarelui. Nu numai că lucrul într-un garaj va ajuta la menținerea unei temperaturi constante, dar va reduce și colectarea prafului și a altor contaminanți de la depunerea pe suprafața mașinii dumneavoastră.

  Înainte și după ce utilizați colantul, păstrați-l departe de sursele de căldură, deoarece acestea vor activa proprietățile adezive. Nu ai vrea să-ți scoți filmul din cutie și să-l gasesti topit. Depozitarea acestuia într-o zonă cu umiditate scăzută și în poziție verticală va ajuta la menținerea proprietăților sale.

 • Aplicați colantul la temperaturi cuprinse între 21-26 grade C.
 • Aplicați în interior și departe de lumina solara.
 • Nu instalați în niveluri ridicate de umiditate.
 • A se păstra departe de căldură și în unghi vertical.
 • Comment-uri

  Nici o postare găsită

  Postare noua